“Ernie zijn en toch groeien in je vak(antie)”. Staycation wordt growcation

5 Shares
5
0
0

De vakantieperiode staat voor de deur. Een bijzondere vakantieperiode dit jaar. Gaan we wel weg? Blijven we thuis? Durven we het aan? Het zijn allemaal overwegingen die dit jaar al aan de voorkant door het hoofd malen. Overwegingen, die andere jaren niet of nauwelijks een rol speelden. We gingen. We genoten. En, er waren ook altijd van die momenten van bezinning, zoals Alain de Botton er al eens prachtig over schreef.

Deze vakantie geven we onze medewerkers een prachtig cadeau mee. Afgelopen dinsdag lanceerden we namelijk onze digitale leeromgeving, waarmee we maar liefst 242 online trainingen voor iedereen onbeperkt toegankelijk maakten: technische trainingen, vaardigheidstrainingen, veiligheidstrainingen, leiderschapstrainingen. Simpelweg te veel om op te noemen. Er is zelfs een training: “Gewoon goed Nederlants” :-).

Het centrale platform waar we alle trainingen in ontwikkeld en ondergebracht hebben, is Ozone. Een prachtig initiatief vanuit het A&O-fonds Metalektro, waar ook OOM en Wij Techniek bij aanhaakten. In de bibliotheek van Ozone staan up-to-date onderwerpen die gaan over het ontwikkelen van (technisch) vakmanschap.

We gingen evenwel verder. We maakten onze eigen trainingen (en ontwikkelen verder door). Maar, ook integreerden we het volledige trainingsaanbod van Goodhabitz in onze eigen bibliotheek.

Hierdoor ontstaat er een totaalaanbod met voor ieder wat wils, dat in de komende jaren nog verder zal uitbreiden. We geven daarmee invulling aan onze belofte “om een systeem te ontwikkelen waar onze mensen kunnen ontwikkelen waar en wanneer ze willen en niet alleen op de moment waarop wij toevallig een training aanbieden”. Een kort inspiratiemoment, een volledig onderwerp doorlopen, of diepgaand studeren. Het kan allemaal. En, het mooiste: het kan vanuit je bureaustoel, de luie zetel, of…. zelfs de hangmat onder de palmbomen.

#wegaanleren

5 Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like