Ik ben negatief, maar dat is heel positief… toch?

2 Shares
2
0
0

Als “negatief” het meest positieve woord van het jaar is… hoe moet je dan zo’n jaar kwalificeren? Het was op momenten beroerd, angstaanjagend, verwarrend, stressvol, slopend en ook saai. Anderzijds… zowel zakelijk als privé gaat het ‘niet slecht’, dus kwalificeren we het jaar maar als zodanig. 2 keer negatief is immers toch ook weer positief.

Wat 2020 me het meest geleerd heeft, is dat we met z’n allen een heel aantal zaken ‘for granted’ namen, terwijl we ons zelden realiseerden hoe rijk we daarmee eigenlijk waren. Gezellig samen zijn met vrienden of familie, die knuffel of omhelzing, het ECHTE contact.

Persoonlijk rond ik het jaar af met een gevoel van succes. Zakelijk evenaarden we ongeveer de resultaten van 2019, terwijl we tegelijkertijd het fundament voor toekomstig succes verstevigden en uitbouwden. Privé heb ik het geluk dat al mijn dierbaren in goede gezondheid zijn en samen met me 2021 instappen.

2020 eindigt voor mij dus ‘niet slecht’, maar dat kostte geregeld de spreekwoordelijke ‘bloed, zweet en tranen’. Helaas eindigt 2020 niet voor iedereen in mijn omgeving ‘niet slecht’.

That makes me humble!

Wat ik ontzettend hoop is dat we allemaal iets van die nederigheid of bescheidenheid (een echt goed vertaling van ‘humble’ qua gevoel bestaat volgens mij niet) meenemen naar 2021. De pandemie bracht veel ellende, maar ik heb ook ervaren dat we elkaar weer zagen. Dat we dingen weer waardeerden en dat de menselijke maat terug boven kwam drijfveren in menig – zelfs zakelijk – contact. Laten we dat meenemen allemaal.

Ik wens iedereen ongelofelijk fijne en warme kerstdagen en alvast veel plezier, succes en bovenal gezondheid voor:

2021

2 Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like