Inspiratiebronnen

Seth Godin

Ken Robinson

Een cultuurverandering is feitelijk niet veel meer of minder dan een groep mensen, die ander gedrag gaan laten zien. Die verandering is in de ontwikkeling ervan – in mijn ogen – dus erg vergelijkbaar met de opbouw van een community. Marketing-goeroe Seth Godin gaf in 2013 een buitengewoon inspirerende lezing over community-building.

Check de lezing bij TED

Wanneer het gaat om Talentmanagement en het “ontdekken” van kwaliteiten van mensen en het laten groeien van die kwaliteiten, zijn er veel wijze lessen te halen uit de TED-talk van Sir Ken Robinson. “Do schools kill Creativity?”.

CHECK PRESENTATIE HIER

Boeken

Daniel Pink

Brené Brown

In de TED-talk neemt Daniel Pink ons mee in wat mensen motiveert. Autonomy, Mastery & Purpose, that’s what it’s all about. Geef mensen de ruimte, zorg dat ze het werk ook aankunnen (zowel qua tools als skills) en dat ze begrijpen “waarom” ze de dingen doen, die ze moeten doen.

Check de lezing van Daniel hier

“Je eigen kwetsbaarheid durven tonen”. Voor menigeen is dat buitengewoon lastig, zeker in deze vrij masculiene bedrijfswereld. Toch is het juist die kwetsbaarheid die tot verbinding leidt, aldus het onderzoek van Brené Brown.

Check haar verhaal

Simon Sinek

Nick Vujicic

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Maar, hoe gaan we dan om met die jeugd. Een hele nieuwe generatie stroomt de arbeidsmarkt in. De Generatie Z, die vervolgens stuit op de traditionele leidinggevende? Simon Sinek (bekend van: Start with the WHY) over Gen Z

Bekijk HIER het interview

Wat doe jij als je valt? Sta je terug op? Hoe ga je om met tegenslagen? Nick Vujicic houdt ons hier een prachtige spiegel voor. Wat is jouw excuus om niet door te gaan? Een inspirerend verhaal van een bijzondere man.

Check it out