“We zijn met het middenveld kampioen geworden”

0 Shares
0
0
0

Vanochtend bij mijn eerste kop koffie viel mijn oog op een interessant artikel op LinkedIn met als titel: Why intelligent sinds like Elon Musk en Steve Jobs embrace the ‘no silo rule’. Een artikel waarin wordt toegelicht hoe het doorbreken van het “silo-denken” (divisies en of afdelingen) één van de fundamenten is geweest onder het succes van beide heren.

Toen ik in mijn huidige positie startte, verbaasde het me ook hoe enorm verkokerd het denken in deze branche was. Aanvankelijk ging het zo ver dat de telefoon niet opgenomen werd, want.. tja het was voor een andere afdeling.

“Ik ben maar een eenvoudige voetballer”, zei ik dan regelmatig “en ik heb nog nooit een jaar gevoetbald, waarna ik op het einde van het jaar kon zeggen: wij, met het middenveld, zijn kampioen geworden”. Terugblikkend op die eerste periode realiseer ik me dat er al een hele kanteling heeft plaatsgevonden. Wanneer ik vooruit kijk, zijn er toch ook nog heel wat silo’s af te breken. Uitdagingen genoeg dus nog!

#samenkomjeverder #holistischdenken

0 Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like